BLOG

 

Halatele și prosoapele sunt utilizate în mod normal după duș sau baie, pentru a șterge apa de pe corp. De aceea, puterea de absorbție este foarte importantă. Chiar dacă modelul, culoarea și broderie sunt interesante și vă atrag, este posibil ca acel halat să nu aibă un material adecvat și să nu absoarbă bine apa.

În funcție de materialul din care este făcut prosopul sau halatul, precum și de densitatea lui, vă puteți da seama de cât de absorbant este. De aceea, trebuie să fiți foarte atenți atunci când decideți să achiziționați un astfel de produs.


Beneficiile puterii de absorbție

Atunci când ieșiți din piscină sau din cadă, primul lucru pe care îl faceți este să vă puneți un halat sau să vă ștegeți cu un prosop. De aceea, puterea de absorbție a materialului este foarte importantă.

Halatele pot fi utilizate și pentru fi îmbrăcate la temperature înalte, lângă piscină. Atunci ele sunt bune și pentru a absorbi transpirația și a vă lăsa pielea fină și uscată. Halatele de calitate inferioară au o putere de absorbție mică. Din acest motiv, mulți apelează la prosoape care sunt mai absorbante.

Pentru a vă da seama de cât de absorbant este un material acesta primește un nivel de la 1 la 5. Prosoapele și halatele din bumbac egiptean și velur au nivelul 5 de absorbție ceea ce le face să fie ideale pentru SPA-uri, piscine și pentru uz zilnic după baie.

Există și materiale de nivelul 4, care sunt foarte absorbante, cum ar fi microfibra. Un avantaj al acesteia este că materialul este mai ușor și halatul nu va fi greoi, precum acelea de velur. De asemenea, materialul este mai subțire deci poate fi purtat și vara.

Materiale precum satinul și mătasea sunt utilizate pentru halate de vară. Nivelul lor de absorbție este foarte mic. Ele sunt folosite pentru a fi purtate prin casă, nu pentru a absorbi apa după baie.


Materialele clasificate după puterea de absorbție și greutate:


Halatele din microfibră

Aceste halate sunt produse dintr-un material foarte subțire. Ele sunt foarte fine, ușoare și permit pielii să respire. Acest tip de halat poate fi procesat pentru a avea aceași finețe ca mătasea și satinul. Microfibra este potrivită pentru orice sezon deoarece este subțire și are o greutate mică.

De asemenea, acest material este destul de absorbant. Unii preferă să nu folosească totuși acest material, preferându-le pe cele mai naturale, precum bumbacul. Acest material poate fi mai scump decât alte tipuri de materiale dacă este procesat.

Halate din mix de microfibră și bumbac

Aceasta este cea mai reușită combinație pentru halate. Microfibra dă o finețe și o greutate mică halatului iar bumbacul îl face să fie rezistent. De asemenea, bumbacul face acest tip de halat unul foarte absorbant.

Multe SPA-uri mai exclusiviste utilizează acest tip de material. Halatele mai luxoase sunt făcute dintr-un strat dublu de microfibră. Un dezavantaj al acestui tip de halat este faptul că poate să fie foarte scump.

Halate din bumbac waffle

Bumbacul waffle este denumit așa deoarece materialul are formă de vafă datorită țesăturii în formă de diamant sau pătrat. Materialul este foarte absorbant iar datorită țesăturii este mai subțire și mai ușor decât bumbacul egiptean.

Prețul acestui material este unul mic și de aceea este potrivit pentru hoteluri și SPA-uri care cumpără în cantități mari. Din cauză că este din bumbac, acest tip de halat poate intra la apă. De asemenea, el nu este la fel de fin ca alte halate.

Halate din bumbac egiptean sau turcesc

Cele mai absorbante tipuri de halate. Acestea au o putere de absorție foarte mare datorită grosimii materialului. Dezavantajul este că ele pot avea o greutate foarte mare, mai ales după ce absorb apă. Ele pot să intre la apă dacă nu au trecut printr-un proces special care previne acest lucru. 

Halatele de pe site-ul nostru au fost tratate pentru a preveni intrarea la apă, și devin chiar mai pufoase cu fiecare spălare, atâta vreme cât sunt respectate instrucțiunile de spălare.

Halate din velur și bumbac

O altă combinație de materiale care fac un halat de calitate superioară. Acest tip de material conține velur (10-20%) și bumbac. Velurul este cel care dă o finețe deosebită halatului. Acesta are un aspect ca de catifea. De asemenea, este gros și permite absorbția. Acest tip de halat trebuie să aibă 80% bumbac pentru o putere de absorbție mare. Halatele acestea sunt foarte groase și sunt astfel mai potrivite pentru sezonul rece.


Halate din mătase sau satin

Acest tip de halat este potrivit pentru zilele calde de vară. Materialul subțire și fin vă va oferi o stare de răcoare pe piele. Din păcate, acest tip de material are un nivel de absorbție foarte scăzut. De asemenea, ele sunt greu de intreținut.

Fiecare tip de material are un nivel de absorbție diferit. De asemenea, ele au calități și defecte. De aceea, înainte să achiziționați un halat sau un prosop luați în considerare mai multe lucruri.

În primul rând, materialul. Greutatea, calitatea și puterea de absorbție a materialului este sunt cele mai important.  Pe site-ul nostru găsiți doar halate și prosoape de baie cu o densitate deosebită, de 650 g / m pătrat.

Culoarea, inscripțiile și modelul sunt alegeri personale. Doar dumneavoastră știți ce vi se potrivește în acest caz.

Indiferent de alegerea făcută, este foarte important să aveți grijă de halate și de prosoape pentru a vă bucura de ele cât mai mult timp. Fiecare material are un process de spălare și uscare diferit așa că citiți întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă înainte să le spălați.


Nicoleta Ciobanu

Printre pasiunile ei se numără călătoritul și scrisul.
De aceea îi place să scrie despre haine, bijuterii și multe alte subiecte captivante