BLOG

 

În ziua de azi există foarte multe locuri de cazare. Fie la hoteluri de 5 stele, fie la pensiuni mici și rustice, fiecare își găsește locul potrivit. De aceea, este foarte important să ai anumite facilități care să îți facă pensiunea să iasă din anonimat și să aibă cât mai multe rezervări.

Scopul este să atragi clienții să revină mereu și să recomande pensiunea și altora. Pentru a obține acest lucru, îți vom prezenta câteva lucruri esențiale pentru a-ți face pensiunea să iasă din anonimat.

Vizibilitatea

Cel mai important lucru pentru pensiunea ta este vizibilitatea. Dacă oamenii nu au găsit-o pe internet, în broșuri sau la televizor, nu au de unde să știe că există. Poți să ai cea mai bună pensiune, cu prețuri accesibile și facilități de lux, dar dacă nu este vizibilă atunci nimeni nu va veni.

Ai nevoie de un specialist în marketing sau de o persoană care să se ocupe de toate conturile dumneavoastră sociale și de site-ul pensiunii. Trebuie de asemenea să ai conturi ale pensiunii pe toate site-urile de rezervări unde crezi că sunt clienții tăi țintă.

La unele site-uri primești gratuitate în prima lună. De aceea, este bine să încerci mai multe site-uri gratuite, să vezi care dă mai multe rezultate. Cele care îți aduc cei mai mulți clienți sunt cele potrivite. Chiar dacă multe persoane consideră că această publicitate nu este necesară, ea este vitală pentru a-ți face pensiunea să iasă din anonimat. Cu cât este mai vizibilă pensiunea cu atât veți primi mai mulți clienți.

 

Oferiți servicii extra

Toate pensiunile au cam aceleași facilități. Din acest motiv, este bine să oferi niște servicii extra, cum ar fi o piscină, o saună sau un jacuzzi. În funcție de locație, de buget și de spațiu, poți alege ce se potrivește cel mai bine.

În general, piscina este cea mai apreciată. Chiar dacă poate fi scumpă, aceasta te poate face să recuperezi investiția atunci când și mai mulți clienți vor fi atrași la pensiunea ta. Dacă mai sunt pensiuni prin zona ta, care oferă facilități asemănătoare la aceleași prețuri, piscina va fi cea care va atrage cei mai mulți clienți.

Această facilitate va fi în avantajul tău. Pentru clienții normali puteți să cereți o mică taxă pentru piscină. Când creezi oferte speciale de Sărbători sau aniversări puteți să o includeți în preț. După ce asiguri această facilitate, vei observa că afacerea ta va fi și mai profitabilă.

Mâncare bună

Unul dintre lucrurile care pune o pensiune mai presus decât un hotel este mâncarea. Hotelurile servesc un mic dejun continental cu cereale, lapte și brioșe încălzite. Pensiunea ta poate să servească un mic dejun mai bogat, cu savoarea specifică a mâncării preparate în casă, special pentru fiecare invitat. De asemenea, dacă oferi și alte mese, poți să creezi un meniu diversificat, care să încludă produse pentru vegetarieni sau pentru persoane cu alergii.

Dacă nu servești cină și masa de prânz, o altă metodă să atragi clienți este să colaborezi cu un restaurant din apropiere. Poți să oferi discounturi celor care merg la restaurantul acela. Alege un restaurant care să aibă mâncare de bună calitate, să fie în apropiere și să aibă prețuri rezonabile. Prin discountul oferit vei putea să îți faci oaspeții fericiți și le vei aduce și clienți colaboratorilor.

Happy hour

O oră în care să fie toate băuturile la preț special și mici gustări este o oră care îi va face foarte fericiți pe clienți. Nu ai nevoie de un bar întreg pentru a mulțumi pe toată lumea. Un meniu fix cu băuturi de la bere și până la cocktailuri este suficient. Poți să pui câteva selecții potrivite pentru fiecare. Pentru happy hour ai nevoie și de gustări mici precum covrigei, alune sau mini tarte.

Toți clienții tăi vor aprecia această happy hour, și va fi un prilej de socializare cu ceilalți vizitatori. Dacă se leagă prietenii, e probabil să își dorească să revină împreună în pensiune.

Trebuie să pui un program clar pentru oferta la băuturi și gustări, astfel încât să dureze doar o oră, pentru a nu avea cheltuieli prea mari.

Sponsorizează evenimentele locale

Dacă pensiunea ta este amplasată într-o zonă în care au loc diferite evenimente, ar trebui să devii unul dintre sponsori pentru acestea. Astfel, se crează și reclamă implicită pentru pensiunea ta. Multe persoane vin la evenimente locale și de multe ori aleg să caute cazare după ce ajung. Dacă vor vedea numele pensiunii tale ca sponsor pe afiș, e probabil să ai mai mulți oaspeți în acea perioadă.

Promovează atracțiile din zonă

Orice muzeu, construcție veche, parc de distracții sau traseu montan trebuie promovat dacă se află în zonă. Pentru fiecare oaspete există cu siguranță o atracție pe care dorește să o viziteze. Informează-i despre aceste atracții încă de la recepție, când se cazează, pentru a le arăta că îți dorești să aibă o vacanță plăcută.

Fii activ în social media

Pentru a-ți păstra clienții, dar și pentru a atrage alții noi, trebuie să fii foarte activ pe social media (cu profilurile pensiunii, bineînțeles). De asemenea, poți să inviți oamenii cu influență în social media (precum bloggerii cunoscuți, mai ales cei din nișa travel) să stea la tine pe gratis sau cu un preț redus.

Influencerii în social media sunt cei care primesc peste 1000 de like-uri pe Instagram indiferent de poză. Aceștia vă pot face pensiunea să iasă din anonimat foarte rapid. O singură postare este de ajuns.

Un mic SPA

Oamenii simt nevoia să se relaxeze într-o scurtă vacanță din când în când. De aceea, mulți aleg să meargă o zi la SPA. De ce să nu faci un mini SPA la pensiunea ta?

Desigur, nu trebuie să angajezi 10 oameni responsabili și nu trebuie să ai 4 saune diferite și 2 jacuzzi-uri. E suficient doar ca pensiunea ta să ofere masaje sau tratamente faciale. Orice ai alege, clienții vor fi mulțumiți că ai făcut acest pas extra. Pentru orice mini SPA vei avea nevoie și de prosoape și halate extra pufoase, de calitate înaltă, precum cele din oferta noastră. Astfel, toată lumea se va simți relaxată și răsfățată.

 

Produse pentru SPA și baie

Fiecare oaspete trebuie să găsească în baie prosoape curate de calitate bună. Pentru un plus poți opta și pentru halate și papuci, precum și uleiuri de masaj sau geluri de duș parfumate. Acestea sunt necesare pentru micul SPA, dar sunt bine venite și după o baie caldă sau la piscină. Halatele ar trebui să fie foarte absorbante, dintr-un material fin și rezistent precum bumbacul turcesc premium.

Oferă-le suveniruri

Poți să oferi clienților pensiunii tale și mici suveniruri. Fie să fie cumpărate de ei de la tine, fie că le dai cadou la plecare, ele sunt binevenite. Dacă au avut o vacanță minunată la pensiunea ta își vor dori să își aducă aminte. Poți să oferi un mic coș SPA (prosop de față, mici săpunuri și creme), căni cu logo-ul tău sau o sticlă de vin produsă în zona pensiunii.

Fiecare dintre aceste sfaturi poate fi aplicat cu succes. Indiferent dacă alegi să aplici doar unul sau pe toate, vei vedea că pensiunea ta va ieși din anonimat după un timp. Fii creativ și găsește și alte soluții adaptate la specificul pensiunii și al zonei pentru a deveni o atracție cunoscută pentru turiști.


Nicoleta Ciobanu

Printre pasiunile ei se numără călătoritul și scrisul.
De aceea îi place să scrie despre haine, bijuterii și multe alte subiecte captivante